7/17/2014
Steamed Pork Buns
I should have put more effort to their beaks...
I just mixed curry powder to the extra dough and .....overcooked:(
These Donald and Daisy are made with steamed pork buns!
I tried the recipe that I found on a Japanese recipe site.
My husband liked the bread part, but not much the meat inside.....
Will try a different recipe next time!!!
Here is the recipe for the bun.
260g Flour
3tbs Sugar
Pinch, Salt
2tsp Baking powder
6tbs Milk ( I used soy milk)
4tbs Water
2tsp Oil
1. Mix the dry ingredients.
2. Add the wet ingredients and knead.
3. Make a ball and wrap with plastic wrap. Let is sit for 30mins.
4. Divide into 2~4 and roll out each dough.
5. Put pork mix inside and shape.
6. Steam for about 10 mins over medium heat.
I like this buns better without meat. Great snacks:)
7月の毎週火曜日に近くの公園でライブコンサートがあるので、その日はピクニック弁当を作って近所の人と見にいっています。昨日は肉まんドナルドとデイジー!!日本にいる妹にこの写真を送ったら”口がテキトー”とか言われたけどw。
豚挽きなかったからニジヤのニクの日に買った豚こまをチョップして使いました。。。そのせいか、ちょっと肉がドライだと旦那に言われましたが。。。でもこの皮は美味しかった!!
ごぼうがいっぱい残ってたのでごぼうも混ぜてみた。
簡単手作り☆本格味の肉まん
ちなみに旦那がチキンをBBQグリルで焼いてスイートチリソースをかけて食べるのが好きなので、スイートチリソースを作り置きしてます。
そのソースでエビチリを作りました。これは冷めても美味しくてお弁当にいい!!!
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment